Tarjoamme monipuolisia Koulutuksia

Buusti Akatemian kynnyksettömät runokurssit

Buusti Akatemian runokurssit ovat ensisijaisesti suunnattu heille, joita kirjoittaminen lajina kiinnostaa, mutta eivät ole vielä rohkaistuneet kokeilemaan.

Kurssit sopivat erinomaisesti yrityksille, järjestöille ja kaveriporukoille. Heittäytyminen kaikille hiukan oudolle alueelle saattaa vahvistaa tiimin yhteishenkeä merkittävästi. Kurssit ovat oiva tapa palkita järjestöjen vapaaehtoistekijöitä tai tuoda kaveriporukoiden tapaamisiin uudenlaista sisältöä.

Olemme tehneet kaksi erilaista peruspakettia, joiden pohjalta räätälöimme juuri teidän tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden.

1. Runosushi haikupaja

Runosushi on noin kahden tunnin mittainen tiivis paja, jossa jokainen osallistuja kirjoittaa yhden haikun tai haikumaisen runon. Haiku on loistava väline tutustumiseen runojen kirjoittamisen maailman. Haikun tiukat muotosäännöt luovat turvaa ja lyhyt mitta harjaannuttaa tiiviiseen ilmaisuun.

Pajassa herätellään luovaa minää ja kaivetaan ideoita oman mielen sopukoista erilaisin harjoituksin. Tutustutaan haikuun muotokieleen ja ominaispiirteisiin. Kääritään haikut huolellisesti ja perinteitä kunnioittaen kauniiksi runoiksi ja lopuksi nautitaan ne yhdessä.

Pajan keston on noin kaksi tuntia. Osallistujamäärä 3-15 henkilöä.

Pajan hinta on 35 euroa / henkilö (sis. alv)

2. Säekeitto -runokurssi

Tällä kurssilla poraudumme hiukan syvemmälle runon maailmaan. Teemme sen ideoimalla ja toteuttamalla vapaarytmisen runon keinoin. Tavoitteena on luoda runoteos, joka jää muistoksi tekijöille.

Kurssilla tutustutaan hiukan nykyrunouteen, jotta ymmärretään mistä vapaarytmisessä runossa on kysymys. Kopistellaan tunteita esiin erilaisten tajunnanvirtaharjoitusten avulla. Käymme läpi erilaisia tapoja elävöittää tekstiä ja etsimme jokaiselle oman luonnollisen tavan ilmaista itseään runon keinoin.

Säekeiton tavoitteena on, että jokainen kirjoittaa 2-3 runoa. Lähitapaamisen lisäksi kirjoittamistaan runoista saa kurssin vetäjältä kommentteja. Runoja voi vielä hioa noin viikon ajan kommenttien saamisesta. Kurssin runot kotaan runovihkoon, joka toimitetaan osallistujille. Kurssin hintaan sisältyy PDF-muotoinen runovihko ja lisäpalveluna voimme painattaa sen paperille. Teoksen visuaalisen ilmeen toteuttaminen ja taittotyö sisältyy hintaan.

Kurssin lähitapaamisen kesto on noin 5-6 tuntia. Osallistujamäärä 5-10 henkilöä.

Kurssin hinta määräytyy osallistujamäärän ja sovitun sisällön mukaan. Kokonaisuus suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa. Hinta on alimmillaan 750 euroa. (sis. alv)

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla marko.rantanen@buustiakatemia.fi! Voit myös soittaa minulle numeroon 040 0290147

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Kiitos! Vastaan sinulle mahdollisimman pian!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Marko Rantanen Buusti Akatemia

Kouluttajana Marko Rantanen

Markon kiinnostus opettamiseen ja kouluttamiseen heräsi 1990-luvulla yläasteella sijaisuuksia tehdessä. Luokanopettajaksi oli nuorella miehellä kova into. Raumalla hän käväisi pääsykokeissakin. Siellä ei seiväs aivan osunut kuoppaan ja rima tuli alas hetken väristyään. Jälkeenpäin ajateltuna tämä oli pelkästään hyväksi.

Kouluttamaan Marko on päässyt projektipäällikkönä ja tuotepäällikkönä IT-maailmassa toimiessaan. Hän koulutti ison organisaation kenttäkouluttajia ja opasti asiakkaita laajojen tietojärjestelmien käyttöönotoissa. Matkalle on mahtunut myös useita vuosia asiakaspalvelutyötä yrittäjän roolissa.

Luova kirjoittaminen on aina kouluttajaamme kiinnostanut, mutta vasta vuonna 2018 rohkeus riitti lähteä alaa kokeilemaan. Tampereen Kesäyliopisto tarjosi mainioita kursseja, joissa siipiään oli turvallista kokeilla. Perusopintojen päälle oli saatava lisää ja matka jatkui aineopintoihin.

Kurssipalettiin kuului myös kirjoittamisen kouluttamista. Tästä syntyi idea yhdistää vuosien varrella hankittu kokemus kouluttamisesta ja valtava into kirjoittamista kohtaan.

marko.rantanen@buustiakatemia.fi
Raili on kouluttanut yrityksiä kuten:
Matkahuolto logoM & M Pyörähuolto logoSportia Matti logo

Palautetta kursseiltamme:

"Esimiehenä halusin järjestää henkilökunnalle jotain erilaista, jotain mitä kukaan ei osaisi odottaa.

Ohjeistuksena oli kynä, paperi ja avara mieli, enkä minäkään olisi osannut illasta enempää kertoa. Kuullessaan tulevasta näin hämmästyneitä katseita, mutta se mikä tunnelmallinen ilta, mitä tekstejä ja haikuja saimme aikaan on vaikea kuvailla.

Aika meni siivillä, saimme hyvän ohjeistuksen kulloisenkiin tehtävään ja aina tuntui että vielä se kynä olisi liitänyt, kunhan aikaa olisi ollut. Kyllä vain myös he joilla oli enkkaluuloja laittoivat illalla viestiä, kyllä olikin mukavaa :)"

Irma Silventoinen
Päiväkoti Sinilintu

Räätälöity taloushallinnon kurssi yrityksille

Kaipaako yrityksenne taloushallinnolliset taidot päivitystä? Tarjoamme juuri teille räätälöityä koulutuspakettia, josta on apua käytännön liike-elämässä.

Koulutus voi tarkoittaa perusasioiden kertaamista, tai erikoisalojen kommervenkkien selvittelyä. Koulutustaustamme kattaa suuren Matkahuollon talousosastosta pienen urheiluvälineliikkeen henkilöstöön.

Olkaa rohkeasti yhteydessä, niin selvitetään yrityksenne koulutustarve!

Räätälöity taloushallinnon kurssi yrityksille

Buusti Akatemia Raili Ilmivalta

Kouluttajana Raili Ilmivalta

Raili on talouden ammattilainen yli 30 vuoden kokemuksella. Alun perin Railista piti tulla autoinsinööri, mutta talouden pariin hän päätyi pienten sattumien kautta. Sillä tiellä hänet on pitänyt alati kasvava nälkä oppia uutta ja antaa tietoa myös eteenpäin.

Urapolku talouden parissa on pitänyt sisällään suuryritys Matkahuollon sisäisen tarkastajan esimiesroolia, erinäisiä kouluttajapestejä sekä tämän jälkeen miltei 10 vuoden yrittäjyyttä kirjanpitäjänä ja konsulttina. Taloutta hän on siis päässyt tutkiskelemaan monelta eri kantilta sekä kaikenkokoisten ja -tyyppisten yritysten kanssa.

Yrittäjänä Raili on kouluttanut oppisopimuskoulutuksilla kirjanpitäjiä, sekä mentoroinut nuoria yrittäjiä yrittäjäuriensa alkutaipaleella.

Raili on kouluttanut yrityksiä kuten:
Matkahuolto logoM & M Pyörähuolto logoSportia Matti logo