Yrittäjän taloushallinnon käsikirja

Ajatus kirjan tekemiseen syntyi varhaisten aamujen puheluissa, Iltaisin viestitellessä, keskusteluissa kahvikupin ääressä ja ennen kaikkea halusta auttaa. Kohtaamisissa tilitoimistoni asiakkaiden kanssa törmäsin uudestaan ja uudestaan samoihin kysymyksiin. Itseään toistavat ongelmat piinasivat yrittäjäpolkunsa alussa olevia, mutta myös jonkin matkaa taittaneita konkareita päivittäin.

Olemme pyrkineet kokoamaan näille sivuille kattavan paketin yrittäjän arkea helpottamaan. Aloittavat yrittäjät saavat hieman erikoishuomiota, mutta tukea riittää myös vuosia yrittäjinä toimineille. Toivomme, että saat tästä kirjasta itsellesi apurin, joka pumppaa pyöriisi ilmaa, rasvaa natisevat ketjut ja tuuppaa hiukan ylämäessä.

Kirja on saatavilla fyysisenä kopiona (pehmeäkantinen A5) sekä e-kirjana (.pdf).

Julkaisut ovat sarjajulkaisuja, sillä julkaisemme joka vuosi päivitetyn version päivitetyillä tiedoilla. Painetun version ISSN-tunnus: 2737-3568. E-kirjan ISSN-tunnus: 2737-3673.

Tilaa omasi verkkokaupasta
Yrittäjän taloushallinnon käsikirja etukansi

Taloutta suomen kielellä

Kirjoitusasu on selkeästi ymmärrettävää ja termistö on mahdollisimman tarkasti avattua. Pyrimme kitkemään kaiken ylimääräisen "jargonin" pois.

Tieto tuoretta ja selkeää

Voit olla aloitteleva yrittäjä, kokenut konkari, osakeyhtiön osakas tai pienen toiminimen yrittäjä. Löydät kirjasta helposti juuri sinulle hyödyllisen tiedon. Kirjan tiedot ovat 2022 vuoden tietoja.

Havainnollistamme teorian

Talouden oppikirjat mielletään yleensä tylsäksi numeroiden ja kirjainten harmaaksi massaksi. Me pyrimme pitämään lukemisen mielekkäänä esimerkkien ja kuvituksen avulla.

Buusti Akatemia Raili Ilmivalta

Kirjoittanut Raili Ilmivalta

Raili on talouden ammattilainen yli 30 vuoden kokemuksella. Alun perin Railista piti tulla autoinsinööri, mutta talouden pariin hän päätyi pienten sattumien kautta. Sillä tiellä hänet on pitänyt alati kasvava nälkä oppia uutta ja antaa tietoa myös eteenpäin.

Urapolku talouden parissa on pitänyt sisällään suuryritys Matkahuollon sisäisen tarkastajan esimiesroolia, erinäisiä kouluttajapestejä sekä tämän jälkeen miltei 10 vuoden yrittäjyyttä kirjanpitäjänä ja konsulttina. Taloutta hän on siis päässyt tutkiskelemaan monelta eri kantilta sekä kaikenkokoisten ja -tyyppisten yritysten kanssa.

Yrittäjänä Raili on kouluttanut oppisopimuskoulutuksilla kirjanpitäjiä, sekä mentoroinut nuoria yrittäjiä yrittäjäuriensa alkutaipaleella.

Raili on kouluttanut yrityksiä kuten:
Matkahuolto logoM & M Pyörähuolto logoSportia Matti logo